ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δ΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2018

2018-10-19 15:57

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2018

               

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και εφέτος στην Αίθουσα του Κάστρου Λαμίας, το πρωϊ της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου 2018
η βράβευση των αριστούχων επιτυχόντων στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2018. Βραβεύτηκαν συνολικά 18 παιδιά,  τα οποία και ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Κάστρου και στην συνέχεια  προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

        

1) « ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΩΝΙΑ…..»
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 6μ.μ. σας περιμένουμε στο Ξενοδοχείο «Σαμαρας» στην πρώτη φθινοπωρινή μας συνάντηση, για καφεδάκι, με σπιτικά, πάντα, γλυκά και αλμυρά εδέσματα. Η κυρία Πάβια Αργυρίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος, θα μας μιλήσει για την ιστορία της «Κολώνιας» και των «Αρωμάτων».
Χορηγός: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ «ΠΡΕΝΤΖΑΣ»
 
2) ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13-14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
Ένα χαλαρό φθινοπωρινό διήμερο στο όμορφο νησί της Αίγινας.  Θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και τον Ναό της Αφαίας, θα πιούμε καφεδάκι στο παραλιακό χωριό Πέρδικα και εφ΄όσον ο καιρός το επιτρέπει, οι τολμηροί θα κολυμπήσουν στα γαλάζια νερά του μικρού νησιού της Μονής (απέναντι από Πέρδικα). Θα έχουμε τον χρόνο μας να περιδιαβούμε τους δρόμους της πόλης, με τα ωραία της Νεοκλασσικά κτίρια και να απολαύσουμε ουζο και τσιπουράκια στις παραλιακές της ταβέρνες. Αναχώρηση Σάββατο πρωί στις 6π.μ. επιστροφή στην Λαμία νωρίς το βράδυ της Κυριακής. (Κόστος εκδρομής το άτομο σε δίκλινο 90,00 ευρώ). Περιλαμβάνει όλα τα μεταφορικά εντός και εκτός του νησιού, τα ακτοπλοϊκά και μία διανυκτέρευση με πρωϊνό μπουφέ στο Ξενοδοχείο «ΔΑΝΑΗ».
Δηλώσεις συμμετοχής το νωρίτερο δυνατόν στα τηλ.
6936907057 κ. Μάρτζυ Καραϊσκου
6973344028 κ. Γιώργος Ράγκος
6973038627 Σοφία Στεργιοπούλου Κατσούδα

 

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

 

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ SELFIE»
Ο καλλιτέχνης απέναντι στο πρόσωπό του. 
Ο καλλιτέχνης δημιουργεί το πρόσωπό του.
Ο καλλιτέχνης εκθέτει το πρόσωπό του.
Ο καλλιτέχνης εκτίθεται…
Ποιο είναι αλήθεια αυτό το είδωλο εμπρός του στον καθρέφτη, στο νερό, στο τζάμι;
Γνωρίζει ο καλλιτέχνης τη μορφή του;
Την αντιμετωπίζει εικαστικά όπως θα αντιμετώπιζε τη μορφή του άλλου;
Κάποτε, γίνεται αυτός ο άλλος ο ίδιος ο καλλιτέχνης;
Είναι η μορφή-το πρόσωπο ένα προσωπείο ή η αποτύπωση του εαυτού στη σάρκα; […]
Και εκείνο το κοινό του; Ή, όχι μόνο αυτό, μα και κάθε απλός καθημερινός άνθρωπος που σήμερα μέσω της selfie αποτυπώνει από δική του επιλογή και ανάγκη το πρόσωπο του; Αυτός, μπρος σε ποιον προτάσσει άραγε τη συσκευή του κινητού του; Γιατί τελικά αγωνιά; Τι ψάχνει και τι βρίσκει; Τι χάνει μέσα σε αυτή τη στιγμιαία παγίδευση της μορφής του, που στερείται μια καλλιτεχνική «υψηλή ανάλυση»;
Ο Δήμος Λαμιέων και το Παράρτημα Φθιώτιδας του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών σε συνεργασία με την Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας « Αλ. Κοντόπουλος» συνδιοργανώνουν , με την συμβολή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και του Ομίλου Φίλων Κινηματογράφου Λαμίας , μία εκδήλωση με τον γενικό τίτλο
« ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ  SELFIE»
 στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί έκθεση με αυτοπροσωπογραφίες Φθιωτών (και όχι μόνον) καλλιτεχνών, στην Δημοτική Πινακοθήκη από τις  3 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2018 καθώς και   μια σειρά παραλλήλων σχετικών εκδηλώσεων.
Από εσάς… θέλουμε το ταλέντο και τη φαντασία σας σε μία… selfie, με φόντο  γωνιές, μνημεία και ό,τι σας εμπνέει από το Δήμο Λαμίας. Στείλτε τις φωτογραφίες σας στο e-mail  μας pkroumeliotonlamias@yahoo.gr  μέχρι τις 20 Οκτωβρίου  2018 και θα παρουσιασθούν ηλεκτρονικά  στο χώρο της  έκθεσης .
Για Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής των Καλλιτεχνών, μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας: 22310 46887 Δευτέρα – Παρασκευή  9.00-   13.00.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στην κεντρική αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας.
Επιμέλεια έκθεσης και λευκώματος :
κα Ευθυμία Παπαευθυμίου   Έφορος Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας
κα Στέλλα Μαντοπούλου Καθηγήτρια Καλών Τεχνών – Ζωγράφος
κος Γιάννης Κουτροζής Ζωγράφος – Γλύπτης
Και με  την ευγενική συμμετοχή του κου  Αθανασίου Βούτσινου   , Ψυχίατρου – Ψυχοθεραπευτή.

    

 

                                      ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΒΑΖΑΑΡ)
ΤΡΙΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο Ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΑΣ» 9π.μ.-9μμ
 
 Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία 22 χρόνια, σας περιμένουμε και πάλι στην μεγάλη Φιλανθρωπική μας Αγορά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν, όπως πάντα, για την στήριξη φοιτητών με σοβαρά και οικονομικά προβλήματα και αναξιοπαθούντων συνανθρώπων  μας με σοβαρά προβλήματα υγείας. 
 
Η παρουσία σας στις εκδηλώσεις μας, στηρίζει το έργο και τις προσπάθειές μας.
   
ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ,   ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ
                     ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ