ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΞΗ 2019

2019-02-23 20:37

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ : Κόψαμε την Βασιλόπιτά μας στον Άγιο Λουκά, χορέψαμε και διασκεδάσαμε. Για όσους δεν ήταν μαζί μας εκεί,          

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΜΑΡΤΙΟΥ- ΑΠΡΙΛΙΟΥ- ΜΑΙΟΥ- ΙΟΥΝΙΟΥ- ΙΟΥΛΙΟΥ   2019

 

 

Μ Α Ρ Τ Ι Ο Σ   

1) ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ  6 το απόγευμα, στην Κεντρική Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας,  με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού- Επιστημονικού- Φιλοσοφικού Ομίλου Λαμίας «300», σε συνδιοργάνωση και  με τον Δήμο Λαμιέων,   την Ένωση Ελλήνων Φυσικών - Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς και τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας,  έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην πόλη μας τον διακεκριμένο Φυσικό της Ατμόσφαιρας Ακαδημαϊκό κύριο ΧΡΗΣΤΟ ΖΕΡΕΦΟ, ο οποίος θα μας μιλήσει με θέμα:

Κλιματική Αλλαγή: «Η ΑΝΘΡΩΠΟΚΑΙΝΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

2)ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 7. 00Μ.Μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, σας παρουσιάζουμε τα

«ΔΙΑΣΗΜΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΑ»

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Έρωτα και στην Δημιουργία, μέσα από τις σχέσεις Ζευγαριών από τον χώρο της Τέχνης, της Επιστήμης και όχι μόνον... Σε συνδιοργάνωση με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και τον ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ. Με την ευγενική συμμετοχή του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ και του ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΑΜΙΑΣ. Συμμετέχει επίσης  η θεατρική ομάδα Αποστόλη Ρούσκα, Σοφίας Αλαφοδήμου και Νέστορα Τσιάτσιου, καθώς  και το χορευτικό ζευγάρι των SWINGCATS. Απαγγελία:  Φωτεινή Φύκα και Παναγιώτης Καρτέρης.

Παρουσιάζει η Χριστίνα Μήτσιου μέλος του Δ.Σ. του Παραρτήματός μας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ

1) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Όπως έχει πλέον καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, εφέτος θα παρακολουθήσουμε τον Ακάθιστο Ύμνο, στο Μοναστήρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, λίγο έξω από την Ναύπακτο (τηλ. 26340 22324). Αναχώρηση Παρασκευή στις 2μ.μ. από Λαμία.  Μετά από μια μικρή στάση στο δρόμο, άφιξη στο Μοναστήρι.  Μετά το πέρας των Χαιρετισμών θα τακτοποιηθούμε στο Ξενοδοχείο μας στην ΝΑΥΠΑΚΤΟ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ hotel τηλ. 26340 29551) όπου θα διανυκτερεύσουμε. Χρόνος ελεύθερος για τις ταβερνούλες και τα ουζερί της Ναυπάκτου. Το Σάββατο το πρωί μπουφές στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση από ξενοδοχείο στις 12 για το γειτονικό παραλιακό  χωριό  Μοναστηράκι,  όπου και θα σταματήσουμε για μεσημεριανό φαγητό. Νωρίς το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με στάση για καφέ στο πανέμορφο Γαλαξίδι. Άφιξη στην Λαμία νωρίς το βράδυ. Έξοδα συμμετοχής το άτομο: σε μονόκλινο 75,00€, σε δίκλινο 55,00και σε τρίκλινο 50,00.  Περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις, και το ξενοδοχείο με πρωϊνό μπουφέ.

Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή το 50% των εξόδων:

Μάρτζυ Καραϊσκου, τηλ. 6936907057

Γιώργος Ράγκος, τηλ. 6973344028

 

2) ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΠΑΖΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ

Όπως κάθε χρόνο στήνουμε το μικρό παζαράκι μας με νηστίσιμα (και όχι μόνον), εδέσματα και μικρές πασχαλιάτικες κατασκευές στην διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου και Ροζάκη - Αγγελή στη Λαμία. Όλα τα έσοδα εφέτος θα δοθούν στα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) Φθιώτιδας. Περιμένουμε και την δική σας συμμετοχή  με φαγώσιμα, κέικ και γλυκά,  να προσφέρετε αλλά  και να αγοράσετε τα καλούδια μας,  και σας ευχαριστούμε  για την αθρόα συμπαράστασή  σας στο φιλανθρωπικό μας έργο. 

 

Μ Α Ϊ Ο Σ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΪΟΥ  ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος (Πλ. Ελευθερίας)

Η  Πάβια Αργυρίου μέλος του Δ.Σ. του Παραρτήματός μας θα μας μιλήσει για την σχέση μητέρας και παιδιού μέσα από το βιβλίο της κυρίας  ΤΕΝΙΑΣ ΜΑΚΡΗ, σε εκδόσεις «Κλειδάριθμος»

                         «ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΣΕΝΑ ΜΑΜΑ»

Στην εκδήλωση θα παραστεί η συγγραφέας. Θα επακολουθήσει συζήτηση. Με πολλές... μικρές εκπλήξεις!  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

 

Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ

1)ΣΑΒΒΑΤΟ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ Στο Κιόσκι της Πλατείας Ελευθερίας

Όπως κάθε χρόνο, αυτή την εποχή, τα παιδιά ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ, βλέπουν κουκλοθέατρο και γεύονται μικρούς μεζέδες με θέμα εφέτος

«ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Με την συμμετοχή της κυρίας Τασούλας Ξηρομερίτη.  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

 

2)15-17 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ) ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕΘΩΝΗ - ΚΟΡΩΝΗ - ΠΥΛΟ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι και τα μπάνια μας στις όμορφες παραλίες της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, σε μια εκδρομή που τα έχει όλα!  Όμορφες παραλίες,  γραφικά χωριά, Κάστρα και Αρχαιολογικούς χώρους, ταβερνούλες και τσιπουράδικα!

Το πρόγραμμα περιληπτικά έχει ως εξής:

Αναχώρηση Σάββατο πρωί στις 8 από Λαμία και μετά από δύο χαλαρές στάσεις στο δρόμο, άφιξη το μεσημέρι στο όμορφο παραλιακό χωριό ΚΑΚΟΤΟΠΙ κοντά στη Ζαχάρω, για  μπάνιο και φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για την ΜΕΘΩΝΗ όπου θα διανυκτερεύσουμε δύο βράδια στο Ξενοδοχείο ACHILLES HILL (τηλ. 27230 31819), λίγο έξω από το χωριό. Χρόνος ελεύθερος. Το βραδάκι φαγητό κατά βούληση στις ταβέρνες της Μεθώνης. Την Κυριακή το πρωϊ θα έχουμε ξενάγηση με δικό μας Ξεναγό, στην Μεθώνη. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Κορώνη και θα καταλήξουμε στο παραλιακό χωριό Φοινικούντα για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για μια δίωρη ξεκούραση (Μην ξεχνάμε ότι  θα νυχτώνει πολύ αργά, πλησιάζουμε στη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου!) Το απογευματάκι αναχωρούμε για την πανέμορφη ΠΥΛΟ όπου θα περιηγηθούμε, πάντα με τον δικό μας τοπικό  ξεναγό. Στην συνέχεια χρόνος ελεύθερος. Βραδινό φαγητό στην γοητευτική Πύλο και επιστροφή στην Μεθώνη αργά το βράδυ. Την Δευτέρα το πρωί εγκαταλείπουμε την Μεθώνη για τον ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ο οποίος έχει αξιοποιηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, όπου και θα έχουμε δίωρη ξενάγηση από  τον ξεναγό μας. Το μεσημέρι καταλήγουμε στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ για μπάνιο και φαγητό. Αναχώρηση για ΛΑΜΙΑ το απόγευμα.

Έξοδα συμμετοχής το άτομο, σε μονόκλινο 200,00, σε δίκλινο 160-180 (ανάλογα με τον τύπο του δωματίου και την διαθεσιμότητα) και σε τρίκλινο 150-160 (ανάλογα με τον τύπο του δωματίου και την διαθεσιμότητα). Περιλαμβάνονται: Όλες οι μετακινήσεις, δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τριών αστέρων με πρωινό μπουφέ, τα έξοδα ξεναγού για δύο ημέρες, και η είσοδος στο Κάστρο της Μεθώνης. ΔΕΝ περιλαμβάνεται η είσοδος στον Αρχαιολογικό χώρο Μεσσήνης (12 και 6 το μειωμένο) και η είσοδος στο Κάστρο της Πύλου (6 και 3 αντίστοιχα).

Δηλώσεις ενδιαφέροντος και συμμετοχής:

Σοφία Κατσούδα, 6973038627

Λένα Λαΐου, 6977823522

Πάβια Αργυρίου, 6932291693                                                                 

Ι Ο Υ Λ Ι Ο Σ

5 ΚΑΙ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ- ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ- ΝΑΥΠΛΙΟ

Η καθιερωμένη μας εκδρομή στο Ναύπλιο, εφέτος θα γίνει για να παρακολουθήσουμε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την παράσταση «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» του ΕΥΡΙΠΙΔΗ. Μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Η διαμονή μας το Σάββατο το βράδυ θα γίνει στο γνωστό μας Ξενοδοχείο ΡΕΞ και τα έξοδα ελπίζουμε ότι θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα.

Δηλώσεις ενδιαφέροντος, πληροφορίες και συμμετοχές:

Λένα Λαΐου, 6977823522

Χριστίνα Μήτσιου, 6973552319

Γιώργος Ράγκος, 6973344028

Κι επειδή,

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, Καλοκαίρι θα μυρίσει…

Καλή Ανοιξη! Καλό Καλοκαίρι!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ