ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΟΙΞΗ 2014

2014-03-17 18:22

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 ΑΝΟΙΞΗ 2014-03-17

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ.

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας και της Ημέρας της Ποίησης, τιμούμε τις Ποιήτριες της Φθιώτιδας με ένα αφιέρωμα στη γυναίκα και στην ποίηση, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, στο Δημοτικό Θέατρο στις 7:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ.

Δ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ. Θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία των Χαιρετισμών στην κατάνυξη της γυναικείας Μονής του Αγίου Στεφάνου των Μετεώρων. Στην επιστροφή στάση μιας ώρας στα Τρίκαλα. Αναχώρηση στις 2 μ.μ. από την οδό Κωνσταντινουπόλεως (ΟΣΕ). Τιμή συμμετοχής 18€.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλ.: 22310 26585, 6944205821.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (Πλατεία Διάκου) στις 11 το πρωί, σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση για παιδιά 6 – 12 χρονών, παρουσιάζουμε τα βιβλία του Αλέξη Κυριτσόπουλου (εμπνευσμένα από τους ποιητές της γενιάς του ’30): ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ (ποίηση Γιώργου Σεφέρη), ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ (ποίηση Ν. Εγγονόπουλου), ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΡΟΖΑΣ (ποίηση Γιάννη Ρίτσου). Οι στίχοι των ποιητών γίνονται παραμύθι και εικόνες και τα παιδιά μπαίνουν στην ποίηση με αφήγηση, ζωγραφική, γραπτή έκφραση, σαν ένα παιχνίδι. Είσοδος ελεύθερη.

 

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΠΑΖΑΡΑΚΙ. Στην οδό Ρήγα Φεραίου, από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα λειτουργεί η καθιερωμένη ανοιξιάτικη φιλανθρωπική μας αγορά, όπου οι καλές μας νοικοκυρές δημιουργούν με νηστίσιμες (και όχι μόνο) πίτες, σαλάτες, σάλτσες, πέστο αλλά και κουλουράκια, κέικ και γλυκά, μαρμελάδες και λικέρ και άλλες παραδοσιακές ή μοντέρνες συνταγές που θα νοστιμίσουν τις μέρες της νηστείας.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΪΟΥ.

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ». Παραδοσιακά παιχνίδια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας – Υπάτης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, θα παρουσιαστούν τα παιχνίδια αυτά με την καθοδήγηση ειδικών και με τη συμμετοχή των παιδιών, στην πλατεία του Δημαρχείου στις 10 το πρωί (πρώην Καράβι, πάνω από την Πλατεία Ελευθερίας). Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα γίνει στο σχολείο Ανθέων.

Προγραμματίζουμε για τον Ιούνιο εκδρομή στις Δαλματικές ακτές, 7 ή 9 ημερών. Όσοι ενδιαφέρονται ας μας το δηλώσουν τώρα, χωρίς δέσμευση, ώστε να τους ενημερώσουμε όταν μορφοποιηθεί το πρόγραμμα. Πληροφορίες στα τηλ.: 22310 26585, 6944205821.

                                                                                 Το Δ.Σ.