ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΞΗ 2015

2015-03-08 10:36

ΜΑΡΤΙΟΣ 2015

«Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Λαμίας (Λεωνίδου 9-11) στις 7 μ.μ.

Γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας με ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην σημαντικότερη Γυναίκα της Ορθοδοξίας. Θα μιλήσουν: η κυρία Χριστίνα Μήτσιου Φιλόλογος και ο κύριος Κωνσταντίνος Σφήκας Θεολόγος.

Θα αποδώσουν ύμνους από την Ακολουθία του Ακάθιστου: η κ. Παππά και ο Βυζαντινός Χορός του Μουσικού Σχολείου Λαμίας υπό την διεύθυνση του κυρίου Χαράλαμπου Ριμπά.

Θα γίνει ερμηνεία Εικονογραφίας  σημαντικών εικόνων της Παναγίας, από τον κύριο Δημήτρη Πανουργιά, αγιογράφο, μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε και του Π.Σ.Α.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΑΚΙ

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Στο κέντρο της οδού Ρήγα Φερραίου: όπως κάθε χρόνο αυτές τις μέρες, θα είμαστε εκεί από τις 9.00 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα για ένα μίνι φεστιβαλάκι πίτας και νηστίσιμων αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων, που όλοι αναζητούμε να γευόμαστε, στην προετοιμασία μας για την Ανάσταση και την άνοιξη.

 

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΪΟΥ έως και ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΪΟΥ

Μια ιδιαίτερη εκδρομή  για να επισκεφθούμε τις παραλίες και τους χαρακτηριστικούς Πύργους της ορεινής  Μεσσηνιακής και  Λακωνικής Μάνης. Το πρόγραμμα περιληπτικά έχει ως έξης:

Παρασκευή 1 Μαΐου: Αναχώρηση από Λαμία γύρω στις 8 το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην Καλαμάτα το μεσημέρι. Φαγητό και ξεκούραση στην παραλία και τα πάρκα της. Αναχώρηση για το χωριό Στούπα της Μάνης όπου και το Ξενοδοχείο μας (Hotel Κολοκοτρώνης). Άφιξη στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα. Χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το βράδυ μεταφορά στην πανέμορφη Καρδαμύλη (περίπου μισή ώρα από το ξενοδοχείο) για βόλτες και  φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Σάββατο  2 Μαΐου:  Πρωινό μπουφές στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση ΜΕ ΞΕΝΑΓΟ για τα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης: Λαγκάδα, το πανέμορφο  Οίτιλο, Λιμένι και την όμορφη Αερόπολη όπου στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για τα Βάθια, όπου οι περισσότεροι πύργοι και καταλήγουμε για φαγητό και ξεκούραση στον Γερολιμένα. Συνεχίζουμε στην Λακωνική Μάνη και στα χωριά Άλικα, Κοκάλα, Κοτρώνα. Στάση για καφέ στον γραφικό Άγιο Νικόλαο. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο το απόγευμα. Ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ προτείνουμε την κοσμοπολίτικη παραλία της Στούπας (μόλις 300 μέτρα από το ξενοδοχείο) για βόλτες και φαγητό.

Κυριακή 3 Μαΐου: Πρωινό με την άνεσή μας στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για Γύθειο, στάση για καφέ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Μυστρά και τις Βυζαντινές του Εκκλησίες και Μοναστήρια. Στην ίδια περιοχή θα παραμείνουμε για φαγητό και ξεκούραση το μεσημέρι. Αναχώρηση για Λαμία νωρίς το απόγευμα μέσω Σπάρτης και Τρίπολης. Άφιξη το βράδυ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα έξοδα συμμετοχής κατ΄άτομο σε δίκλινο διαμέρισμα με πρωινό και μεταφορές με τον ξεναγό και ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ στα τηλέφωνα:

697 303 8627, 694 075 9440, 698 000 5754.

 

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Το Παράρτημά μας δημιουργεί δανειστική βιβλιοθήκη για τα μέλη και τους φίλους. Συγκεντρώνουμε αποκλειστικά και μόνον ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ κάθε Δευτέρα απόγευμα 6.00-8.00 και Τετάρτη πρωϊ 10.30-12.30 στα Γραφεία του Παραρτήματος, οδός Αμαλίας 12.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 694 390 6366, 694 075 9440, 694 420 5821.

 

Σας ευχαριστούμε θερμά για την αθρόα συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις μας. Μας δίνει δύναμη για καινούργιες, ιδιαίτερες διοργανώσεις.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

                                                                                                                          Το Δ.Σ.